Fraktvillkor

Leverans innan jul?
Vi skickar förstås ordrar ända fram till den 22/12, men för att PostNord och Schenker säkert ska hinna få fram din försändelse i tid rekommenderar vi att du lägger din order senast den 20/12 kl 12.00. Bor du i Norra delarna av landet (postnummer över 820 00) rekommenderar vi att du lägger din order senast den 18/12 kl 12.00.

 


Efter det att vi erhållit din order skicka varorna normalt inom 1-3 dagar under förutsättning att dina varor finns i lager. Glöm ej att uppge ditt mobiltelefonnummer för SMS-avisering och på så sätt snabbare leverans i de fall varorna levereras till fraktombud. Varor som är tillfälligt slut restnoteras. Om alla artiklar på er order skulle vara slut så tar vi kontakt med er via e-post.
 Om du vill göra en ändring i eller makulera din order, vänligen kontakta oss på info@overlander.se.


Vi erbjuder följande fraktsätt:

 • Ekonomifrakt till ombud/brevlåda inom Sverige — 59 kr (47.20 kr exkl moms) 0kr fram till och med 24 december 2017
  Ordrar upp till 2kg levereras som 
Posten Varubrev till privatperson och företag. Varubrev levereras i din brevlåda, eller i de fall de inte får plats till ditt lokala postombud. Avisering sker som SMS eller via brev. Har du valt postförskott som betalningssätt leveras ordern alltid till ditt ombud. Normal leveranstid är 1-3 vardagar.
  Ordrar över 2kg eller av skrymmande storlek levereras som paket med DB Schenker till ditt lokala fraktombud. Gäller både företag och privatpersoner. Avisering sker via SMS eller via brev. Normal leveranstid är 1-3 vardagar.

  Observera att maximal längd på försändelserna hos fraktombuden är 140cm. Detta innebär att vi tyvärr ej kan leverera längre produkter än så till ombud. Se istället något av alternativen nedan.

 • Företagspaket99 kr (79.20 kr exkl moms)
  Ordern levereras med utkörning till företag / myndighet / organisation. Leveransen sker med DB Schenker och normal leveranstid är 1-3 dagar. Utkörningen sker dagtid 7-16, observera att mottagaren måste finnas på plats för att ta emot försändelsen. Gäller endast ordrar inom Sverige. Går ej att kombinera med Postförskott. Observera att om du som privatperson väljer detta fraktalternativ kan leveransen försenas på grund av omsortering och paketet levereras till närmaste Schenker Terminal.

 • Hempaket Dagtid med kvittens — 129 kr (103.20 kr exkl moms)
  Ordern levereras med utkörning till privatperson. Leveransen sker med DB Schenker Privpak Hem och normal leveranstid är 1-3 dagar. Utkörningen aviseras alltid på förhand per telefon - glöm ej att uppge ett telefonnummer som du säkert kan nås på. Utkörningen sker dagtid 07.00-17.00.

 • Hempaket Kvällstid med kvittens — 189 kr (151.20 kr exkl moms)
  Ordern levereras med utkörning till privatperson. Leveransen sker med DB Schenker Privpak Hem och normal leveranstid är 1-3 dagar. Utkörningen aviseras alltid på förhand per telefon - glöm ej att uppge ett telefonnummer som du säkert kan nås på. Utkörningen sker kvällstid 17.00-22.00.
  Observera att Schenker i vissa områden ej erbjuder kvällsutkörning, paketet körs då ut dagtid. Kontakta oss om du är osäker!

 • Fri frakt
  Beställningar överstigande 1000 SEK skickas fraktfritt som Posten Varubrev eller som paket med DB Schenker till ditt lokala fraktombud. Fri frakt inkluderar ej leverans till dörren.

 • Ekonomifrakt Utrikes inom Europa – 129 kr (103.20 kr exkl moms)
  Ordrar med leveransadress utanför Sverige men inom Europa skickas normalt med PostNord upp till 2kg. Ordrar över 2kg skickas normalt med DB Schenker. Kontaktas oss för leveranstid och mer information. För ordrar utanför Europa, kontakta oss!För ej uthämtad leverans debiteras 395 SEK i frakt samt returhantering. Observera att ombudens liggetid är 14 dagar.